Omgeving

Het dorp Varghis heeft ruim 2000 inwoners en is Hongaarstalig. Het bevindt zich aan de voet van het Harghita gebergte, onderdeel van de Karpaten. Hier kunt u naar hartelust wandelen en klimmen met toppen tot boven de 1500 meter. Gedetailleerde kaarten van de omgeving zijn in het huis aanwezig.Ook zijn er op loopafstand grotten en onderaardse gewelven; we raden u echter af om deze op eigen gelegenheid te betreden. De natuur is overweldigend en ongerept. Met wat geluk kunt u nog beren of adelaars tegen komen! Er is (helaas?) geen toerisme van betekenis, dus u heeft het rijk alleen.

Dagelijkse boodschappen kunt u om de hoek doen, melk is soms wel een probleem: daarvoor moet u naar Baraolt, zo’n 5 kilometer ver. Overigens is er geen criminaliteit, u hoeft dus niet bang te zijn, óók niet ´s nacht als het er pikdonker is.

De huisarts van het dorp, Ferenc Szilagyi, spreekt goed engels en is beheerder van ons huis. Van hem kunt u alle informatie krijgen en hij zal u met raad en daad terzijde staan.

Vroeger behoorde Transylvanië tot Hongarije, de mensen zijn dan ook Hongaarstalig met hun eigen cultuur en folklore. Toeristen zult u er weinig treffen en dit maakt uw vakantie des te interessanter.

De wegen zijn inmiddels prima bereidbaar en er zijn volop winkels in de buurt. Grote steden als Brasov en Sighisoara zijn binnen anderhalf uur aan te rijden en zijn een bezoek meer dan waard.