Het huis

Het huis is gebouwd in de dertiger jaren van de vorige eeuw en was aanvankelijk een klein dorpsboerderijtje. Het ligt midden in een dorp op het platteland . U loopt door een grote tuin zo naar de rivier en hebt dan uitzicht op de omringende heuvels. Dit gebied van Roemenië, Transylvanië, is nog ongerept en in de omliggende bossen leven beren, wolven en adelaars. Het huis zelf is een verbouwd dorpsboerderijtje en is voorzien van  al wat nodig is om een fijne  vakantie te hebben.

Het huis bestaat uit een woonkamer met zithoek en eettafel, een keuken met gasstel en koelkast en een slaapkamer met zes slaapplaatsen. Ook is er een douche met toilet en wastafel. Het huis wordt verwarmd met twee gaskachels en een tegelkachel op hout. Het water wordt opgepompt en kan goed gebruikt worden voor douche en toilet. Voor consumptie is er volop mineraalwater verkrijgbaar, bv. bij de bron even buiten het dorp richting Odorheiu of bij de kiosk op 50 meter afstand.

Beschrijving huis

Je komt in een halletje met links de deur naar de eet- en zitkamer, rechtvoor de deur naar de WC en douche en rechts de slaapkamer.
De zitkamer heeft 3 gemakkelijke stoelen en een eettafel. Hier bevindt zich een gevelgaskachel In de keuken is er een vierpits gasstel, een combi-magnetron, een koelkast en een koffiezetapparaat. In de bijkeuken is er opslagruimte, en een luik naar de kelder. Hier bevindt zich de pomp voor het water om te douchen en voor de toilet. Er is 220 volt met gewone stopcontacten.

 

In de slaapkamers zijn er twee stapelbedden en een tweepersoonsbed. Ook hier is een gevelgaskachel. Er zijn dekbedden, dekens en kussens. Wel zelf lakens en slopen meenemen (in noodgevallen mag je gebruik maken van ons textiel).

Om het huis is er een, voor kinderen veilig en schaduwrijk erf. Achter de schuur is er een grote tuin met fruitbomen. Hier kun je doen wat je wilt, ook barbecueën: je kunt in de zomer ‘zwemmen’ in het riviertje.