Omgeving

Maison Jeanne ligt in ‘Le Crot au Meunier’. Dit gehuchtje ligt op 3 kilometer afstand van La Grande Verrière. Autun is de grootste nabijgelegen stad en ligt zo’n 14 kilometer van ons huis vandaan. Vanaf het bordes kun je Autun zien liggen.

Landschap

De Morvan wordt wel het granieten hart van de Bourgogne genoemd. Een groot gedeelte is bedekt met bossen. Kenmerkend is ook het coulissenlandschap: weilanden omgeven door hagen met de bekende Charollais runderen.

Vakantiegebied

De Morvan is een voortreffelijk vakantiegebied. In de eerste plaats voor liefhebbers van rust, ruimte en natuur. Voor de sportievelingen zijn er tientallen wandel- en fietsroutes(VTT) routes uitgezet, sommigen lopen vlak bij ons huis.. Er zijn zwembaden in Anost, Etang-sur-Arroux en Autun. Lac des Settons en Lac de Pannecière zijn mooie meren om te zwemmen of te varen. Je rijdt er in ongeveer en half uur naar toe.

De Morvan

De Morvan is een berglandschap tot 902 m hoog en dunbevolkt. U kunt er uren lopen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Toch is het er niet eenzaam. Zo is Autun een levendige stad met prachtige overblijfselen uit de romeinse tijd. U kunt er volop winkelen of de markt bezoeken. In een ver verleden woonde hier een keltische stam (Eduenen), die een hoofdstad hadden, Bibracte genaamd. Hier bevindt zich een fraai museum en bezoekerscentrum (hemelsbreed 10 km van ons huis).

De Morvan heeft een landklimaat met koudere winters en warmere zomers. De regenval is vergelijkbaar met Nederland, maar in de zomer meestal minder.

In de omgeving van ons huis hebben we regelmatig reeën, zwijnen en vossen gezien. Ook zeldzame dieren als smaragdhagedissen , vuursalamanders en vleermuizen vinden ook in de buurt van ons huis een veilige en ongeschonden plek.

Ligging

Het Parc Naturel Régional du Morvan ligt 200 km onder Parijs. Het heeft de formele status van een regionaal natuurpark sinds 1970. De oppervlakte bedraagt meer dan 200.000 hectares, verdeeld over 64 gemeentes in vier verschillende departementen.

Grotere kaart weergeven