Het huis

Maison Jeanne is gebouwd in 1897 en is een zogenaamd ‘Maison de Campagne’ oftewel een landhuis. Het ligt pal aan de bosrand op 600 meter hoogte. U heeft een weids uitzicht over de omgeving. Het huis is berekend op maximaal 7 bewoners. Huisdieren zijn welkom. Er is elektriciteit (220 V) en drinkbaar leidingwater. Koken op flessengas en verwarming via houtkachels en eventueel elektrische convectorkachels.

  

Inrichting

Het huis is als volgt ingedeeld: bordes, gang met links een deur naar de eetkamer, met een grote tafel en rechts naar de zitkamer met een open verbinding naar de keuken. In deze kamer bevinden zich 2 banken een paar lekkere stoelen rondom de houtkachel gegroepeerd. In de keuken is er een deur naar WC, wastafel en een douche. Hier staat ook de wasmachine.

De keuken is voorzien van een vierpits gasstel en een combimagnetron. Bovendien is er een friteuse aanwezig, evenals een koffiezet apparaat en een waterkoker. Boven zijn er twee grote slaapkamers, de tweede is slechts bereikbaar via de eerste, hier bevindt zich nog een wastafel. Op de eerste slaapkamer staat een twee-persoons hemelbed en een een-persoonsbed. Op de kinderslaapkamer  een stapelbed en twee een-persoonsbedden. Ook bij regenachtig weer kunnen u en eventuele kinderen zich prima vermaken: ruimte genoeg.

Naast het huis is er een garage met tuinmeubelen, een barbecue en 2 mountainbikes. Achter het huis is er een “bûcher”: het houthok. Onder het huis bevinden zich twee grote kelders, te bereiken via een “voorportaal”, onder het bordes. Hier staat een extra koelkast.

Voor het huis is er een grasveld / speelweide met picknicktefel en barbecueplek.

Ontspanning

Voor de kinderen is er een tafeltennistafel aanwezig. Ook hangt er een professioneel dartbord. Verder is een potje Jeux de Boules is mogelijk. Op de kinderkamer staat een TV met DVD-speler. Let op, geen zenders. Verder is er genoeg lectuur voor jong en oud. (Donald Duck, Seasons, Zo Zit Dat, etc.).